Koszyk jest pusty
120 ml mleko
50 ml syrop wiśniowy
100 ml cola
1 łyżka lodów waniliowych
Do miksera wlać mleko i syrop wiśniowy, dodać lody waniliowe i dobrze zmiksować. Następnie przelać do szklanki highball i dodać coli.
80 ml sok pomarańczowy
40 ml sok ananasowy
20 ml syrop granadine
20 ml sok z marakui
20 ml śmietanka UHT
20 ml sok z cytryny
12 szt. lód kostkowy
Do shakera wlać włożyć kostki lodu, dodać pozostałe składniki i shakerować mocno. Następnie przecedzić do szklanki highball wypełnionej kostkami lodu.
20 ml sok z cytryny
40 ml syrop ananasowy
140 ml woda gazowana
6 szt. lód kostkowy
Do szklanki typu highball włożyć kostki lodu i wlać sok i syrop, po czym mieszać łyżką barową przez 8-10 sekund. Uzupełnić wodą gazowaną.
100 ml sok jabłkowy
10 ml sok z cytryny
10 ml syrop cukrowy
100 ml woda gazowana
8 szt. lód kostkowy
Do szklanki highball wypełnionej kostkami lodu wlać wszystkie składniki oprócz wody gazowanej i zamieszać. Następnie dodać zmrożonej wody gazowanej. Od razu podawać.
60 ml sok jabłkowy
35 ml lemon-lime soda
5 ml syrop malinowy
4 szt. lód kostkowy
Do szklanki typu old-fashioned włożyć kostki lodu i wlać pozostałe składniki, po czym mieszać łyżką barową przez 8-10 sekund.
150 ml sok jabłkowy
20 ml sok z cytryny
10 ml syrop granadine
7 szt. lód kostkowy
Do szklanki highball włożyć kostki lodu, dodać pozostałe składniki i zamieszać.
100 ml zimnego mleka
40 ml soku pomarańczowego
2 łyżeczki syropu cukrowego
pół banana
Dobrze zmiksować w mikserze do uzyskania gładkiej konsystencji. Przelać do kieliszka, ozdobić bitą śmietaną i kawałkiem banana.
160 ml sok pomarańczowy
10 ml syrop granadine
10 ml sok z cytryny
9 szt. lód kostkowy
Do szklanki highball włożyć kostki lodu, następnie dodać pozostałe składniki i zamieszać. Podawać z krótką słomką.
120 ml sok ananasowy
50 ml ginger ale
10 ml syrop granadine
5 szt. lód kostkowy
Do szklanki typu highball włożyć kostki lodu i wlać pozostałe składniki, po czym mieszać łyżką barową przez 8-10 sekund. Przyozdobić koktajl cząstką ananasa, zawieszając je na krawędź kieliszka.
40 ml sok pomarańczowy
10 ml syrop cukrowy
130 ml ginger ale
1 plas. pomarańcze
5 szt. lód kostkowy
Do szklanki typu highball włożyć kostki lodu i wlać pozostałe składniki, po czym mieszać łyżką barową przez 8-10 sekund. Następnie włożyć plasterek do drinka.
90 ml sok wiśniowy
50 ml sok ananasowy
30 ml sok z cytryny
20 ml syrop wiśniowy
8 szt. lód kostkowy
Do shakera włożyć kostki lodu, dodać pozostałe składniki i shakerować energicznie. Następnie przecedzić do szklanki highball.
60 ml sok pomidorowy
40 ml sok grejpfrutowy
40 ml woda gazowana
20 ml syrop cukrowy
20 ml sok z cytryny
5 szt. lód kostkowy
Do szklanki typu highball włożyć kostki lodu i wlać pozostałe składniki, po czym mieszać łyżką barową przez 8-10 sekund.
120 ml sok grejpfrutowy
20 ml syrop granadine
20 ml sok z cytryny
10 ml syrop cukrowy
9 szt. lód kostkowy
Do shakera włożyć pokruszone kostki lodu, dodać pozostałe składniki i shakerować energicznie. Następnie przelać do szklanki highball częściowo wypełnionej lodem.
40 ml syropu miętowego
Tonic do uzupełnienia
Dekoracja: gałązka mięty
Do szklanki z kawałkami lodu wlać syrop miętowy, uzupełnić tonikiem i zamieszać. Gałązkę mięty wrzucić do napoju. Podawać z mieszadełkiem.
60 ml sok jabłkowy
60 ml sok ananasowy
60 ml sok pomarańczowy
5 ml syrop granadine
1 szt. pomarańcze
1 szt. skórka z pomarańczy
1 szt. limona
10 szt. lód kostkowy
Do szhakera wsypać lód dodać wszystkie płynne składniki i shakerować mocno. Następnie przecedzić do szklanicy barmanki highball wypełnionej do 3/4 wysokości lodem. Dodać plasterek pomarańczy, plasterek lime i twist ze skórki z pomarańczy.
120 ml sok ananasowy
20 ml syrop miętowy
60 ml Bitter Lemon
Gałązka mięty do dekoracji
Kilka kostek lodu
Sok ananasowy i syrop miętowy zamieszać w szklance z kostkami lodu. Wlać bitter lemon i zamieszać. Do napoju włożyć gałązkę mięty.
110 ml sok z liczi
55 ml woda gazowana
15 ml syrop malinowy
1 plas. limona
5 szt. lód kostkowy
Do szklanki typu highball włożyć pokruzony lód i wlać pozostałe składniki, po czym mieszać łyżką barową przez 8-10 sekund. Następnie włożyć plasterek limony do drinka.
20 ml sok z cytryny
70 ml woda gazowana
10 ml syrop malinowy
1 plas. cytryny
4 szt. lód kostkowy
Do szklanki typu old-fashioned włożyć kostki lodu i wlać pozostałe składniki, po czym mieszać łyżką barową przez 8-10 sekund. Następnie włożyć plasterek do drinka.
80 ml ginger ale
80 ml lemoniada
10 ml syrop granadine
1 1/8 limona
1 szt. lód kostkowy
Do szklanki typu highball włożyć kostki lodu i wlać pozostałe składniki, po czym mieszać łyżką barową przez 8-10 sekund. Następnie włożyć cząstkę limony do drinka.
60 ml sok pomarańczowy
30 ml skórka z cytryny
30 ml sok z passiflory
20 ml nektar bananowy
10 ml syrop granadine
1 szt. żółtko
7 szt. lód kostkowy
Do shakera włożyć kostki lodu, dodać pozostałe składniki i shakerować energicznie. Następnie przecedzić do szklanki highball.
15 ml sok z cytryny
4 ml truskawki
10 ml syrop cukrowy
100 ml woda gazowana
5 szt. lód kostkowy
Do shakera włożyć truskawki i rozgnieść tłuczkiem, po czym dodać lód oraz pozostałe składniki (oprócz wody gazowanej) i energicznie mieszać przez 8-10 sekund, a następnie przelać do szklanki typy highbal. Przyozdobić wkradając do koktajlu przekrajaną truskawkę.