SYROPY

Alpine Sunset

Składniki

120 ml mleko
50 ml syrop wiśniowy
100 ml cola
1 łyżka lodów waniliowych

Przygotowanie

Do miksera wlać mleko i syrop wiśniowy, dodać lody waniliowe i dobrze zmiksować. Następnie przelać do szklanki highball i dodać coli.

Sklep z syropami - Akademia Drinków

Alice

Składniki

80 ml sok pomarańczowy 
40 ml sok ananasowy 
20 ml syrop granadine
20 ml sok z marakui
20 ml śmietanka UHT
20 ml sok z cytryny
12 szt. lód kostkowy

Przygotowanie

Do shakera wlać włożyć kostki lodu, dodać pozostałe składniki i shakerować mocno. Następnie przecedzić do szklanki highball wypełnionej kostkami lodu.

Sklep z syropami - Akademia Drinków

Ananas Ade

Składniki

20 ml sok z cytryny
40 ml syrop ananasowy
140 ml woda gazowana
6 szt. lód kostkowy

Przygotowanie

Do szklanki typu highball włożyć kostki lodu i wlać sok i syrop, po czym mieszać łyżką barową przez 8-10 sekund. Uzupełnić wodą gazowaną.
 

Sklep z syropami - Akademia Drinków

Apple Frazzle

Składniki

100 ml sok jabłkowy 
10 ml sok z cytryny
10 ml syrop cukrowy
100 ml woda gazowana
8 szt. lód kostkowy

Przygotowanie

Do szklanki highball wypełnionej kostkami lodu wlać wszystkie składniki oprócz wody gazowanej i zamieszać. Następnie dodać zmrożonej wody gazowanej. Od razu podawać.

Sklep z syropami - Akademia Drinków

Apple Sparkle

Składniki

60 ml sok jabłkowy 
35 ml lemon-lime soda 
5 ml syrop malinowy
4 szt. lód kostkowy

Przygotowanie

Do szklanki typu old-fashioned włożyć kostki lodu i wlać pozostałe składniki, po czym mieszać łyżką barową przez 8-10 sekund.

Sklep z syropami - Akademia Drinków

Bahamas

Składniki

150 ml sok jabłkowy 
20 ml sok z cytryny
10 ml syrop granadine
7 szt. lód kostkowy

Przygotowanie

Do szklanki highball włożyć kostki lodu, dodać pozostałe składniki i zamieszać.

Sklep z syropami - Akademia Drinków

Banana Milkshake

Składniki

100 ml zimnego mleka 
40 ml soku pomarańczowego 
2 łyżeczki syropu cukrowego 
pół banana

Przygotowanie

Dobrze zmiksować w mikserze do uzyskania gładkiej konsystencji. Przelać do kieliszka, ozdobić bitą śmietaną i kawałkiem banana.

Sklep z syropami - Akademia Drinków

Bloody Orange

Składniki

160 ml sok pomarańczowy 
10 ml syrop granadine
10 ml sok z cytryny
9 szt. lód kostkowy

Przygotowanie

Do szklanki highball włożyć kostki lodu, następnie dodać pozostałe składniki i zamieszać. Podawać z krótką słomką.

Sklep z syropami - Akademia Drinków

Bora Bora Brew

Składniki

120 ml sok ananasowy 
50 ml ginger ale 
10 ml syrop granadine
5 szt. lód kostkowy

Przygotowanie

Do szklanki typu highball włożyć kostki lodu i wlać pozostałe składniki, po czym mieszać łyżką barową przez 8-10 sekund. Przyozdobić koktajl cząstką ananasa, zawieszając je na krawędź kieliszka.

Sklep z syropami - Akademia Drinków

Bull’s Eye

Składniki

40 ml sok pomarańczowy 
10 ml syrop cukrowy
130 ml ginger ale 
1 plas. pomarańcze
5 szt. lód kostkowy

Przygotowanie

Do szklanki typu highball włożyć kostki lodu i wlać pozostałe składniki, po czym mieszać łyżką barową przez 8-10 sekund. Następnie włożyć plasterek do drinka.

Sklep z syropami - Akademia Drinków

Cherry Kiss

Składniki

90 ml sok wiśniowy
50 ml sok ananasowy 
30 ml sok z cytryny
20 ml syrop wiśniowy
8 szt. lód kostkowy

Przygotowanie

Do shakera włożyć kostki lodu, dodać pozostałe składniki i shakerować energicznie. Następnie przecedzić do szklanki highball.

Sklep z syropami - Akademia Drinków

Florida

Składniki

60 ml sok pomidorowy 
40 ml sok grejpfrutowy
40 ml woda gazowana
20 ml syrop cukrowy
20 ml sok z cytryny
5 szt. lód kostkowy

Przygotowanie

Do szklanki typu highball włożyć kostki lodu i wlać pozostałe składniki, po czym mieszać łyżką barową przez 8-10 sekund.

Sklep z syropami - Akademia Drinków

Golden Sunset

Składniki

120 ml sok grejpfrutowy
20 ml syrop granadine
20 ml sok z cytryny
10 ml syrop cukrowy
9 szt. lód kostkowy

Przygotowanie

Do shakera włożyć pokruszone kostki lodu, dodać pozostałe składniki i shakerować energicznie. Następnie przelać do szklanki highball częściowo wypełnionej lodem.

Sklep z syropami - Akademia Drinków

Green Wave

Składniki

40 ml syropu miętowego
Tonic do uzupełnienia

Dekoracja: gałązka mięty

Przygotowanie

Do szklanki z kawałkami lodu wlać syrop miętowy, uzupełnić tonikiem i zamieszać. Gałązkę mięty wrzucić do napoju. Podawać z mieszadełkiem. 

Sklep z syropami - Akademia Drinków

Olimpia Sprint

Składniki

60 ml sok jabłkowy 
60 ml sok ananasowy 
60 ml sok pomarańczowy 
5 ml syrop granadine
1 szt. pomarańcze
1 szt. skórka z pomarańczy
1 szt. limona
10 szt. lód kostkowy

Przygotowanie

Do szhakera wsypać lód dodać wszystkie płynne składniki i shakerować mocno. Następnie przecedzić do szklanicy barmanki highball wypełnionej do 3/4 wysokości lodem. Dodać plasterek pomarańczy, plasterek lime i twist ze skórki z pomarańczy.

Sklep z syropami - Akademia Drinków

Pineapple Peppermint

Składniki

120 ml sok ananasowy 
20 ml syrop miętowy
60 ml Bitter Lemon
Gałązka mięty do dekoracji
Kilka kostek lodu

Przygotowanie

Sok ananasowy i syrop miętowy zamieszać w szklance z kostkami lodu. Wlać bitter lemon i zamieszać. Do napoju włożyć gałązkę mięty.

Sklep z syropami - Akademia Drinków

Purple Pash

Składniki

110 ml sok z liczi
55 ml woda gazowana
15 ml syrop malinowy
1 plas. limona
5 szt. lód kostkowy

Przygotowanie

Do szklanki typu highball włożyć pokruzony lód i wlać pozostałe składniki, po czym mieszać łyżką barową przez 8-10 sekund. Następnie włożyć plasterek limony do drinka.

Sklep z syropami - Akademia Drinków

Raspberry Squash

Składniki

20 ml sok z cytryny
70 ml woda gazowana
10 ml syrop malinowy
1 plas. cytryny
4 szt. lód kostkowy

Przygotowanie

Do szklanki typu old-fashioned włożyć kostki lodu i wlać pozostałe składniki, po czym mieszać łyżką barową przez 8-10 sekund. Następnie włożyć plasterek do drinka.

Sklep z syropami - Akademia Drinków

Shirley Temple

Składniki

80 ml ginger ale 
80 ml lemoniada
10 ml syrop granadine
1 1/8 limona
1 szt. lód kostkowy

Przygotowanie

Do szklanki typu highball włożyć kostki lodu i wlać pozostałe składniki, po czym mieszać łyżką barową przez 8-10 sekund. Następnie włożyć cząstkę limony do drinka.

Sklep z syropami - Akademia Drinków

Sport Flip

Składniki

60 ml sok pomarańczowy 
30 ml skórka z cytryny
30 ml sok z passiflory
20 ml nektar bananowy 
10 ml syrop granadine
1 szt. żółtko
7 szt. lód kostkowy

Przygotowanie

Do shakera włożyć kostki lodu, dodać pozostałe składniki i shakerować energicznie. Następnie przecedzić do szklanki highball.

Sklep z syropami - Akademia Drinków

Strawberry Cooler

Składniki

15 ml sok z cytryny
4 ml truskawki
10 ml syrop cukrowy
100 ml woda gazowana
5 szt. lód kostkowy

Przygotowanie

Do shakera włożyć truskawki i rozgnieść tłuczkiem, po czym dodać lód oraz pozostałe składniki (oprócz wody gazowanej) i energicznie mieszać przez 8-10 sekund, a następnie przelać do szklanki typy highbal. Przyozdobić wkradając do koktajlu przekrajaną truskawkę.

Sklep z syropami - Akademia Drinków