Koszyk jest pusty
60ml Białego Rumu
10ml Triple Sec
15ml Lime Juice
1/2 łyżeczki cukru
1/2 białka
3 listki mięty
Składniki wymieszać, wstrząsać w shakerze, wlać do szklanki koktajlowej.
30 ml białego rumu
10 ml wytrawnego wermutu
10 ml brandy
10 ml ginu
20 ml soku z limety
Wszystkie składniki wraz z lodem wrzucić do shakera. Następnie należy przelać do kieliszka.
25 ml whisky,20 ml brązowego rumu,10 ml czerwonego wermutu,5 ml cointreau,kawałek skórki cytrynowej,wisienka koktajlowa,lód
Wszystkie składniki wraz z kostkami lodu umieścić w szklanicy i zamieszać. Przelać do kieliszka koktajlowego. Aromatyzować skórką cytrynową, a wisienkę wrzucić do napoju.
50 ml Rumu
120 ml soku jabłkowego
Kilka kostek lodu
Wstrząsać w shakerze, wlać przez sitko do schłodzonej szklanki.
20ml biały rum
20ml ciemny rum
20 ml Malibu
20 ml likier bananowy
60ml sok pomarańczowy
60ml sok ananasowy
Wszystkie składniki wstrząsnąć w shakerze i wlać do szklanki typu Collins z lodem. Opcjonalnie dodać można odrobinę grenadyny.
40 ml rumu
100 ml Tymbark Zielony Banan
20 ml Grenadine
1/2 szklanki kruszonego lodu
1/2 świeżego banana
Wrzuć do blendera wszystkie składniki, miksuj 20 sekund. Dolej 100 ml Tymbark Zielony Banan. Przelej drinka do szklanki. Pij przy użyciu rurki.
50ml biały rum
5ml cukier
100 g ananas (kawałki)
W mikserze przygotować dużo kruszonego lodu. Następnie umieścić rum, cukier oraz ananasa. To wszystko zmiksować na mus i przelać do kieliszka od wina.
100 ml brandy
100 ml rumu
100 ml półsłodkiego wina
100 ml soku z cytryny
plasterek cytryny
Wymieszaj wszystko w shakerze z lodem. Mieszaj tak długo, aż będzie miał jednolity kolor. Dodaj do kieliszka plasterek cytryny.
20ml Rum Biały
15ml Likier kokosowy
15ml White Creme de Cacao
15ml śmietanki
Wszystkie składniki wlać do shakera, wstrząsnąć, a następnie przelać do szklanki typu Cocktail glass. Dekoracja dowolna.
40 ml rumu
20 ml syropu cytrynowego
60-100 ml soku z limonki
20 ml syropu lub likieru Blue Curacao
Kruszony lód
1/2 pomarańcza
Cukier brązowy
W szklance umieszczamy pomarańcze i wsypujemy 1 płaską łyżeczkę cukru brązowego. Wyciskamy sok i uzupełniamy szklankę kruszonym lodem. Następnie do shakera wypełnionego lodem wlewamy rum, syrop cytrynowy oraz sok z limonki. Odpowiednio wymieszane składniki wlewamy do szklanki. Na koniec uzupełniamy syropem lub likierem Blue Curacao, dzięki któremu drink uzyskuje niebieską barwę.
50ml biały rum
25ml krem kokosowy
25ml Likier lub syrop Blue Curacao
50ml sok ananasowy
wisienka koktajlowa
kawałek brzoskwini
plasterek pomarańczy
ananas
Shaker wypełnić w 1/2 objętości lodem, a następnie umieścić wszystkie ww. składniki. Mieszać przez około 5 sekund. Przecedzić do kieliszka koktajlowego. Dekoracje wykonać z połączenia kawałka brzoskwini, wisienki koktajlowej oraz ananasa nabijając je na wspólną wykałaczkę.
30ml ciemny rum
50ml sok ananasowy
50ml sok żurawinowy
10ml Creme de Banane
5ml sok z limonki
ananas
plasterek limonki
Shaker wypełnić w 1/2 objętości lodem, a następnie umieścić rum, soki i creme de banane. Mieszać przez około 5 sekund. Przecedzić do kieliszka od wina w 2/3 objętości wypełnionego wcześniej lodem kruszonym. Aby zrobić dekorację można pokusić się o zawieszenie plasterka świeżej limy oraz kawałeczka ananasa nadzianego na szpadtkę na krawędzi eleganckiego kieliszka.
30ml rum
10ml sok z limonki
10ml Creme de Menthe
listek mięty
Shaker wypełnić w 1/2 objętości lodem, a następnie umieścić rum, sok i Creme de Menthe. Mieszać przez około 5-7 sekund. Przecedzić do kieliszka koktajlowego. Idealnie pasuje tutaj dekoracja z jednego świeżego listka mięty.
50ml biały rum
25ml słodki wermut
25ml sok cytrynowy
75ml woda gazowana
5ml syrop cukrowy
plasterek cytryny
Na początku do szklanki typu highball wrzucić lód (ok. 1/2 objętości). Następnie wlać rum wermut, sok oraz syrop cukrowy. Wymieszać dobrze i uzupełnić zawartość wodą gazowaną wg uznania. Dekorację wykonać z plasterka cytryny zawieszając go na krawędzi szklanki.
15 ml soku z cytryny
60 ml rumu
cola
Szklankę typu highball wypełnić do 1/3 lodem. Wlać sok z cytryny. Dodać rum i uzupełnić colą. Wymieszać i podawać.
35 ml białego rumu
15 ml soku ze świeżej cytryny
10 ml syropu cukrowego
3 kostki lodu
Do shakera wrzucić lód. Wlać rum, sok cytrynowy i cukier. Wstrząsać energicznie przez 6-8 sekund, by składniki dobrze się wymieszały. Przelać bez lodu do kieliszków koktajlowych. Łyżeczką włożyć do koktajlówki skruszony lód.
40 ml Białego Rumu
40 ml Tequili (złotej)
4-5 kropel Tabasco
40 ml Soku
4-6 Krople Grenadiny
Do shaker’a z lodem wlewamy sos Tabasco, Tequile, Rum, Granadine oraz sok żurawinowy. Mieszamy wszystko i przelewamy do szklanki typu highball. Ostatecznie wrzucamy pare ziarenek czarnego pieprzu (3-4) i dekorujemy papryczką chili.
50 ml białego rumu,
15 ml wytrawnego wermutu,
15 ml Cointreau,
5 ml wódki gorzkiej,
skórka cytryny,
lód kruszony
Shaker wypełnić w 1/2 objętości kruszonym lodem, a następnie umieścić ww. składniki. Mieszać przez około 5 sekund. Przecedzić do wcześniej odpowiednio schłodzonego kieliszka koktajlowego z odrobiną kruszonego lodu w środku. Na koniec aromatyzować wyciskając skórkę cytryny nad powierzchnią kieliszka. Dekoracja: wrzucić spiralkę ze skórki cytryny.
40ml Tequili
40ml Ciemnego Rumu
40ml soku ananasowego
40ml soku grejpfrutowego
Wstrząsać w shakerze, przez sitko do szklanki typu highball.
20 ml wódka
10 ml rum
10 ml likier Triple Sec
20 ml sok pomarańczowy
30 ml sok ananasowy
10 ml sok z limonki
odrobina Grenadine
Przygotować koktajl w shakerze i podawać w szklance typu high-ball.
45 ml rumu
45 ml słodkiego wermutu
Shaker napełnić lodem. Dodać składniki i wstrząsnąć. Przecedzić do kieliszka i podać w kieliszku koktajlowym.
130 ml likier Blue Curacao
200 ml Coca Cola lub Pepsi
150 ml rum
Do szklanki typu highball wsypać lód. Dodać wszystkie składniki. Wymieszać i podawać.
15 ml kremu kakaowego
odrobina soku z limety
45 ml rumu
Shaker wypełnić lodem. Dodać składniki, wstrząsnąć i przecedzić do kieliszka. Podawać w kieliszku koktajlowym.
1 litr spirytusu
500 ml wody
50 dag miodu
250 ml rumu
5 dag kawy naturalnej
Miód zrumienić, wlać 250 ml wody, zagotować, zdjąć z ognia, połączyć z naparem z kawy naturalnej, rumem, spirytusem, przelać do butelek, zakorkować i pozostawić na 5-6 tygodni. Następnie przelać przez lejek z wata do butelek, zakorkować.
30 ml białego rumu,
10 ml ginu,
150 ml soku grejpfrutowego,
plasterek grejpfruta,
lód
Shaker wypełnić w 1/3 objętości lodem, a następnie umieścić rum, gin oraz sok. Mieszać przez około 5 sekund. Zawartość przecedzić do szklanki typu highball wypełnionej w 1/3 objętości lodem. Dekorować zawieszając na krawędzi plasterek grejpfruta, którego później można wrzucić do środka.
45 ml białego rumu
45 ml Ginu
45 ml soku ananasowego
Rum, gin i sok ananasowy mieszać, energicznie wstrząsając z lodem, aż składniki zostaną silnie schłodzone. Na koniec przecedzić do schłodzonej szklanki do drinków.
45ml ciemnego rumu
45ml likieru pomarańczowego
45ml śmietanki 18 %
Skórka pomarańczowa do dekoracji
Wszystkie składniki mieszać w shakerze . Przecedzić do schłodzonego kieliszka do koktajli. Ozdobić długim paseczkiem skórki z pomarańczy.
40 ml białego rumu
50 ml likieru kokosowego Pina Colada
50 ml soku ananasowego
10 ml śmietanki
Przygotować w shakerze. Przelać do kielicha wypełnionego kruszonym lodem. Kawałek ananasa i wisienkę nadziać na szpadkę.
20 ml Grenadine
60 ml sok pomarańczowy
40 ml sok ananasowy
6-7 szt. kostki lodu
50 ml rum
Rum, syrop, soki i trzy rozkruszone kostki lodu przełożyć do shakera. Wstrząsnąć mocno, aby składniki dobrze się połączyły.
Napój przelać do wysokiej szklanki, dodać pozostałe kostki lodu.
2 łyżki białego rumu,
1 łyżka likieru cassis,
zimny, różowy szampan
Likier porzeczkowy (cassis) przelać do kieliszka koktajlowego i dokładnie wymieszać z białym rumem. Całość uzupełnić zimnym szampanem, podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
50ml biały rum
100 ml Ginger Ale
15ml Cointreau/Triple Sec
cytryna
plasterek cytryny
Szklankę typu highball wypełnić w 2/3 objętości lodem, a następnie wycisnąć połówkę cytryny. Dodać rum, Cointreau oraz uzupełnić zawartość ginger ale. Dekoracje wykonać z plasterka cytryny zawieszając go na krawędzi szklanki.
40 ml Rum
Świeża mięta
Pół limonki
Cukier brązowy (1 łyżeczka)
Sprite do uzupełnienia
Kruszony lód
Świeżą miętę, limonki oraz brązowy cukier zgniatamy w szklance typu highball. Następnie dodajemy kruszony lód, a całość uzupełniamy rumem i Spritem. Na koniec dekorujemy listkiem świeżej mięty.
50- 75 ml cacique (hiszpański rum),
100 ml sok z pomarańczy,
3 lampki (kieliszki) WINO CZERWONE,
2 lampki (kieliszki) fanta cytrynowa,
2-3 łyżki stołowe cukier,
Wszystko wymieszać z następującą kolejnością:
• Cacique,
• Sok pomarańczowy,
• Fanta cytrynowa,
• Wino,
• Mieszamy,
• Cukier ( jeżeli koś lubi może dodać więcej cukru dola smaku)
• Cynamon
• Mieszamy,
• Dodajemy lód
• Można dodać owoce, takie jak banany pomarańcze itd.
45 ml złocistego rumu
1 łyżeczka soku z limonki
90 ml soku pomarańczowego
5 kropli sosu tabasco
Sól selerowa i pieprz
Wszystkie składniki wymieszać dokładnie z lodem i przecedzić do napełnionej szklanki do drinków.
75 ml whisky,
25 ml ciemnego rumu,
25 ml porto,
5 ml gorzkiej wódki,
cytryna,
lód
W szklanicy barmańskiej wypełnionej 1/3 lodem umieścić whisky, rum, porto oraz wódkę gorzką. Mieszać przez ok. 5 sekund i przecedzić do wcześniej schłodzonej wypełnionej w 2/3 objętości lodem szklanki typu old fashioned. Na koniec można dekorować zawieszając spiralkę z cytryny.
4 łyżki stołowe soku z limonki
1 łyżeczka startego, świeżego imbiru
1 litr soku pomarańczowego
1 litr soku ananasowego
30 ml rumu
1 dojrzale mango
Drobno pokruszony lód
W mikserze zmiksować mango z sokiem z limonki, imbirem i cukrem na gładką masę. Następnie dolać sok pomarańczowy, sok ananasowy i rum, miksować przez kilka sekund. Na koniec drobno pokruszony lód wsypać do 6 szklaneczek, wlać poncz. Przybrać owocami i natychmiast podawać.
30ml wódki
20ml Malibu
80ml śmietanki
20ml syropu czekoladowego
Sos czekoladowy do dekoracji
Kruszony lód
Do blendera wsypujemy kruszony lód. Następnie wlewamy odpowiednio wódkę, Malibu, mleczko oraz syrop czekoladowy. Kieliszek koktajlowy ozdabiamy sosem czekoladowym i przelewamy do niego zawartość blendera.
15 ml likieru bananowego
60 ml soku z cytryny
60 ml soku pomarańczowego
45 ml rumu
30 ml Triple Sec
odrobina Grenadiny
Wszystkie składniki wraz z lodem zmiksować w blenderze (mikserze). Przelać do szklanki typu old fashioned.
90 ml ciemnego rumu
90 ml czystego rumu
45 ml złocistego rumu
45 ml triple sec
45 ml soku z limonki
45 ml soku ananasowego
45 ml soku z guawy
1 łyżka stołowa grenadyny
Do miksera wrzucić lód, dodać wszystkie składniki z wyjątkiem mięty i ananasa. Następnie dokładnie zmiksować w blenderze. Na koniec przelać do wysokiej szklanki do drinków, przybrać miętą i ananasem.