Koszyk jest pusty
25 ml koniaku,
25 ml creme de cacao (brązowy)
gałka muszkatowa,
lód
Napełnić shaker lodem. Umieścić w nim wszystkie składniki oraz energicznie wymieszać. Następnie przelać do kieliszka koktajlowego zostawiając lód w shakerze. Posypać startą gałką muszkatową.
30ml koniak
10ml kahlua
15ml czarna kawa
Należy wypełnić shaker lodem, następnie nalać wszystkie produkty, energicznie wymieszać i rozlać trunek do szklanki typu old fashioned z kostkami lodu. Nie dekorować.
60 ml brandy
60 ml campari
60 ml koniaku
60 ml whiskey (Jack Daniel’s)
60 ml wódki
Red Bul
Wymieszać wszystkie alkohole w szklance i uzupełnić Red Bullem aż szklanka będzie prawie pełna, następnie dodać kilka kostek lodu.
pół łyżeczki kawy rozpuszczalnej
10ml syrop cukrowy
50 ml likier Kalhua
125 ml mleko
20 ml śmietanka
30 ml koniaku
1 jajko
Lekko podgrzać mleko i rozpuścić w nim kawę. Dodać pozostałe składniki koktajlu, oprócz jajka i wytrząsać w shakerze z lodem. Przelać do kieliszka typu hurricane. Ubić jajko, a otrzymana piane umieścić na wierzchu koktajlu. Całość posypać mielonym cynamonem.
40 ml koniaku
10 ml cointreau
10 ml białego wina
Wszystkie składniki wraz z kostkami lodu umieścić w shakerze. Energicznie wymieszać, przelać do schłodzonego kieliszka koktajlowego. Udekorować połówką plasterka pomarańczy.
40ml Koniaku
40ml Alize
40ml soku pomarańczowego
Wstrząsać w shakerze, przez sitko do kieliszka koktajlowego.
25 ml koniaku,
25 ml ginu,
2 białka jajek,
5 ml soku z cytryny,
cytryna,
lód kruszony
Napełnić shaker lodem. Umieścić w nim wszystkie składniki oraz energicznie wymieszać. Następnie przelać do szklanki typu old fashioned wypełnionej kruszonym lodem. Dekorować spiralą ze skórki cytryny.
55ml koniaku
45ml Creme de Cacao
10ml Creme de banane
1 łyżka stołowa śmietanki
Trzy pierwsze składniki wymieszać w szklance z lodem. Następnie przecedzić do schłodzonego kieliszka do koktajli, nałożyć łyżka warstwę śmietany.