Koszyk jest pusty
45 ml ginu
45 ml wytrawnego vermoutha
Wypełnić shaker do połowy lodem. Wlać składniki i dobrze wstrząsnąć. Przecedzić do kieliszka. Nadziać oliwkę na wykałaczkę i włożyć do kieliszka.
30 ml białego rumu
10 ml wytrawnego wermutu
10 ml brandy
10 ml ginu
20 ml soku z limety
Wszystkie składniki wraz z lodem wrzucić do shakera. Następnie należy przelać do kieliszka.
40 ml ginu
20 ml likieru wiśniowego
20 ml soku cytrynowego
Wszystkie składniki i kostki lodu umieścić w shakerze. Wymieszać i przelać do kieliszka koktajlowego. Wisienką udekorować
20 ml ginu
20 ml likieru lub syropu Blue Curacao
2 łyżki barowe soku cytrynowego
wino musujące do uzupełnienia
Wszystkie składniki (bez wina) zmieszać z lodem w shakerze i uzupełnić winem.
25 ml wódka
25 ml Likier lub syrop Blue Curacao
25 ml Gin
W shakerze wypełnionym w 1/2 objętości lodem umieścić wódkę, Gin oraz Blue Curacao. Mieszać przez około 5-7 sekund. Przelać do szklanki typu old fashioned.
30 ml wódki czystej,
25 ml Cointreau,
25 ml ginu,
pomarańcza,
lód
W shakerze wypełnionym w 1/2 objętości lodem umieścić wódkę, gin oraz Cointreau. Mieszać przez około 5 sekund. Przecedzić do kieliszka koktajlowego. Dekorację wykonać z plasterka pomarańczy.
20 ml ginu
20 ml soku ze świeżej pomarańczy
10 ml wermutu Martini Dry
10 ml wermutu Martini Rosso
3 kostki lodu
Do shakera wrzucić kostki lodu. Wlać gin, oba wermuty i sok pomarańczowy, energicznie potrząsać przez 6-8 sekund. Przelać napój zatrzymując lód, do kieliszków koktajlowych. Kieliszki można przybrać skórką pomarańczy lub cytryny w kształcie spirali.
30 ml ginu
30 ml wytrawnego wermutu,
oliwka,
lód
Gin wraz z wermutem i lodem mieszamy przez 5 sekund shakerem. Następnie odcedzamy przez sitko barmańskie do kieliszka koktajlowego i wrzucamy oliwkę.
90 ml ginu
25 ml wytrawnego wermutu
15 ml wiśniowej brandy
15 ml kirszu
Wisienka nasączona kirszem do dekoracji
Wszystkie składniki mieszamy z dodatkiem kilku kostek lodu. Odcedzić do schłodzonego szkła koktajlowego. Udekorować wisienką.
40 ml likieru kawowego
40 ml Ginu
60 ml śmietanki
Wymieszaj wszystko w shakerze. Lód włóż do szklanki typu highball i dopiero wtedy wlej drink z shakera.
30 ml ginu
120 ml szampana
7 ml soku cytrynowego
2 łyżeczki cukru
Wypełnić szklankę prawie w całości lodem. Wlać wszystkie składniki. Dobrze wymieszać, udekorować plasterkiem pomarańczy i wisienką. Podać w szklance typu highball.
50 ml ginu,
15 ml soku z limonki,
25 ml wody gazowanej,
limonka,
lód
Szklankę typu old fashioned wypełnić w 3/4 kostkami lodu. Do tak przygotowanej dodać gin i sok z limonki oraz dobrze wymieszać. Na koniec (opcjonalnie) dodać wody sodowej, a koniecznie kawałek limonki.
40 ml ginu
10 ml likieru miętowego
30 ml soku z cytryny
20 ml syropu z cukru
woda sodowa
Gin, likier, sok i syrop wlej do shakera, wymieszaj. Przelej do wysokiej szklanki z lodem i uzupełnij wodą sodową, udekoruj.
60 ml Ginu
120 ml Tonicu
Plasterek limonki do dekoracji
Gin wlać do szklanki typu Collins, uzupełnić toniciem.
60 ml Ginu
10 ml Kirsch (alkohol otrzymywany z wiśni)
10 ml brandy morelowa
10 ml soku z cytryny
Wstrząsać w shakerze, wlać przez sitko do kieliszka koktajlowego.
25 ml koniaku,
25 ml ginu,
2 białka jajek,
5 ml soku z cytryny,
cytryna,
lód kruszony
Napełnić shaker lodem. Umieścić w nim wszystkie składniki oraz energicznie wymieszać. Następnie przelać do szklanki typu old fashioned wypełnionej kruszonym lodem. Dekorować spiralą ze skórki cytryny.
90 ml gin
20 ml syropu malinowego
90 ml soku z cytryny
20 ml wytrawnego wermutu
Woda sodowa
Pasek skórki z cytryny
Cztery pierwsze składniki wymieszać w wysokiej szklance z lodem. Następnie uzupełnić wodą sodową i przybrać paseczkiem skórki cytrynowej.
20 ml brandy morelowa
20 ml ginu
10 ml likier triple sec lub Blue Curacao
wino musujące do uzupełnienia
Wszystkie składniki, z wyjątkiem wina, zamieszać z kostkami lodu w szklance. Uzupełnić winem. Plasterek pomarańczy zawiesić na krawędzi szklanki.
30 ml białego rumu,
10 ml ginu,
150 ml soku grejpfrutowego,
plasterek grejpfruta,
lód
Shaker wypełnić w 1/3 objętości lodem, a następnie umieścić rum, gin oraz sok. Mieszać przez około 5 sekund. Zawartość przecedzić do szklanki typu highball wypełnionej w 1/3 objętości lodem. Dekorować zawieszając na krawędzi plasterek grejpfruta, którego później można wrzucić do środka.
90 ml ginu
45 ml Likier lub syrop Blue Curacao
Lemoniada
Do szklanki wrzucić kostki lodu, wlać dżin i curacao. Na koniec uzupełnić lemoniadą.
20 ml Campari Bitter
20 ml Czerwony Wermut
20 ml Gordon's Dry Gin
kawałek skórki cytryny
Lód (kilka kostek)
Do szklanicy barmańskiej wrzucić kilka kostek lodu. Wlać gin, Campari, wermut i zamieszać. Przecedzić do kieliszka koktajlowego, skropić sokiem wyciśniętym ze skórki cytrynowej, a skórkę włożyć do kieliszka.
20 ml Ginu
15 ml soku z cytryny
20 ml syropu Blue Curacao
Schłodzony szampan do uzupełnienia
Wypełnić szklankę typu highball prawie w całości lodem. Wlać Gin, sok cytrynowy i syrop Blue Curacao do shakera z lodem i dobrze wymieszać. Przelać zawartość przez sitko do szklanki i uzupełnić winem musującym. Udekorować plasterkiem pomarańczy.
45 ml białego rumu
45 ml Ginu
45 ml soku ananasowego
Rum, gin i sok ananasowy mieszać, energicznie wstrząsając z lodem, aż składniki zostaną silnie schłodzone. Na koniec przecedzić do schłodzonej szklanki do drinków.
45 ml ginu
1 łyżeczka grenadiny
1 łyżeczka śmietanki
1 białko
Do shaker'a wsypać lód i wlać wszystkie składniki. Dobrze wstrząsnąć, przecedzić do kieliszka. Podać w kieliszku koktajlowym.
45 ml ginu
45 ml wódki
45 ml tequili
45 ml Likier lub syrop Blue Curacao
45 ml soku z cytryny
pół białka
Woda sodowa
Mieszać wszystkie składniki (poza wodą sodową), wstrząsając z lodem, aż zostaną silnie schłodzone. Następnie przelać do szklanki wypełnionej lodem i uzupełnić dowolna ilością wody sodowej.
20 ml wytrawnego vermoutha
60 ml ginu
60 ml likieru ziołowego
Wymieszać wszystkie składniki i podawać z lodem w kieliszku koktajlowym.
25 ml tequili,
5 ml Galliano,
25 ml ginu,
pomarańcza,
wisienka koktajlowa,
lód kruszony
Shaker wypełnić lodem, a następnie umieścić wszystkie wyżej wymienione składniki poza Galliano. Mieszać przez 5 sekund. Tak wymieszaną zawartość shakera przecedzić do kieliszka do szampana w 3/4 objętości wypełnionej kruszonym lodem. Na koniec wlać Galliano. Dekorować zawieszając plasterek pomarańczy na krawędzi kieliszka oraz wrzucić do środka wisienkę koktajlową.
30 ml kremu kakaowego
30 ml ginu
30 ml wódki
Wypełnić shaker lodem i powyższymi składnikami. Wstrząsnąć i przecedzić do schłodzonego kieliszka koktajlowego.
40 ml Martini Bianco
30 ml Ginu
80-100 ml Tonicu
2 plastry cytryny
Dobrze schłodzony Gin wlewamy do szklanki, następnie dodajemy schłodzone Martini Bianco. Całość uzupełniamy tonikiem i wyciśniętym sokiem z cytryny.
40 ml Gin
30 ml soku z cytryny,
150 ml wody sodowej,
1 łyżeczka cukru pudru,
1 ćwiartka cytryny, pomarańczy,
2 wisienki koktajlowe
Do shakera wrzucić parę kostek lodu, wlać gin i wsypać cukier puder. Potrząsać przez 15 sekund, aby składniki się dokładnie wymieszały i schłodziły. Do wysokiej, wąskiej szklanki wkładać na przemian: kostki lodu, ćwiartki owoców i wisienki, tak aby uzyskać kolorową kompozycję. Przelać zawartość shakera do szklanki i dopełnić wodą sodową.
60 ml Ginu
30 ml Sloe Ginu
5 ml grenadyny
Wstrząsać w shakerze, wlać przez sitko do szklanki typu highball.
20 ml wódki
20 ml ginu
20 ml Malibu
20 ml Southern Comfort
Sok grejpfrutowy
Woda sodowa
Sok z limonki
Sok z cytryny
Wlać gin, Malibu, Southern Comfort. Dopełnić sokiem grejpfrutowym i wodą z sokiem z cytryny i limonki w równych proporcjach, następnie wymieszać.