Koszyk jest pusty
60 ml brandy
60 ml likier amaretto
2 gałki lodów czekoladowych
Wymieszać w blenderze i podawać w schłodzonej szklance posypane wiórkami czekoladowymi.
30 ml białego rumu
10 ml wytrawnego wermutu
10 ml brandy
10 ml ginu
20 ml soku z limety
Wszystkie składniki wraz z lodem wrzucić do shakera. Następnie należy przelać do kieliszka.
50 ml wódki
30 ml Brandy
15 ml likieru Blue Curacao
75 ml soku z mango
10-15 ml soku truskawkowego
50 ml soku pomarańczowego
plaster limonki
Do shakera wypełnionego lodem wlewamy wódkę oraz sok z mango. Po dokładnym wymieszaniu składników przelewamy zawartość do szklanki i dolewamy soku pomarańczowego. Na taką warstwę kładziemy pół plastra pomarańczy. Następnie w umiejętny i delikatny sposób uzupełniamy zawartość likierem Blue Curacao i sokiem truskawkowym. Pamiętajmy, by wlewać te składniki jak najbliżej środka szklanki. Całość dekorujemy plastrem limonki.
30 ml wódki
10 ml maraschino
1 łyżka barowa apricot brandy
15 ml soku pomarańczowego
Wszystkie składniki wraz z kostkami lodu umieścić w shakerze. Wymieszać a następnie przelać do kieliszka koktajlowego.
100 ml brandy
100 ml rumu
100 ml półsłodkiego wina
100 ml soku z cytryny
plasterek cytryny
Wymieszaj wszystko w shakerze z lodem. Mieszaj tak długo, aż będzie miał jednolity kolor. Dodaj do kieliszka plasterek cytryny.
10ml tequila
10ml sok cytrynowy
10ml brandy
5ml syrop cukrowy
Shaker wypełnić lodem, a następnie umieścić tequilę, sok, brandy oraz syrop cukrowy. Mieszać przez około 5-7 sekund. Przecedzić do bardzo małego szkła koktajlowego.
60 ml brandy
60 ml campari
60 ml koniaku
60 ml whiskey (Jack Daniel’s)
60 ml wódki
Red Bull
Wymieszać wszystkie alkohole w szklance i uzupełnić Red Bullem aż szklanka będzie prawie pełna, następnie dodać kilka kostek lodu.
90ml ginu
25ml wytrawnego wermutu
15ml wiśniowej brandy
15ml kirszu
Wisienka nasączona kirszem do dekoracji
Wszystkie składniki mieszamy z dodatkiem kilku kostek lodu. Odcedzić do schłodzonego szkła koktajlowego. Udekorować wisienką.
40 ml wódki
20 ml apricot brandy
10 ml soku cytrynowego
Wszystkie składniki wraz z kostkami lodu umieścić w shakerze. Wymieszać, a następnie przelać do kieliszka koktajlowego.
30 ml brandy
45 ml wytrawnego wermutu
2 ml curacao
Wymieszać wszystko w shakerze i przecedzić do schłodzonego kieliszka koktajlowego.
20ml brandy
20ml Triple Sec
40ml soku pomarańczowego
Kilka kostek lodu
Wymieszać w shakerze i wlać do kieliszka koktajlowego.
20ml wódki
20ml tequili
20ml Triple Sec
20ml wódki brzoskwiniowej
20ml likieru amaretto
10ml Brandy
10ml likieru ziołowego
Sok pomarańczowy
Sok ananasowy
Składniki alkohole wymieszać w shakerze, dopełnić sokiem pomarańczowym oraz ananasowym w równych proporcjach i wlać do szklanki z lodem.
15ml brandy
15ml Fernet branca
15ml Creme de menthe
Wszystkie składniki mieszać, wstrząsając z lodem, aż zostaną silnie schłodzone. Następnie przecedzić do kieliszka do koktajli i jak najszybciej wypić.
60ml Ginu
10ml Kirsch (alkohol otrzymywany z wiśni)
10ml brandy morelowa
10ml soku z cytryny
Wstrząsać w shakerze, wlać przez sitko do kieliszka koktajlowego.
4 filiżanki bordo
1 pomarańcza, pokrojona w plasterki
12 kostek cukru
6 goździków
2 filiżanki wody
Kieliszek brandy
Gałka muszkatołowa
Do średniej wielkości rondla wlać bordo, dorzucić pomarańcze, cukier i goździki. Podgrzać, doprowadzając niemal do wrzenia. Następnie należy zagotować wodę i dolać wrzątek. Na koniec wlać brandy, dosypać gałkę muszkatołową, przelać do kubków lub szklaneczek.
20 ml brandy morelowa
20 ml ginu
10 ml likier triple sec lub Blue Curacao
wino musujące do uzupełnienia
Wszystkie składniki, z wyjątkiem wina, zamieszać z kostkami lodu w szklance. Uzupełnić winem. Plasterek pomarańczy zawiesić na krawędzi szklanki.
1 butelka cream sherry
1 cytryna, przekrojona na pół i pokrojona w plasterki
4 filiżanki wrzącej wody
Gałka muszkatołowa
Cukier
45-90ml brandy
Goździki
W średniej wielkości rondlu powoli podgrzewać sherry. Następnie dodać cytryny, wlać wrzącą wodę i brandy, dosypać gałkę muszkatołową i dowolna ilość cukru. Na koniec mocno podgrzać i podawać w małych, żaroodpornych szklankach.
20 ml niebieskiego curacao
20 ml brandy
15 ml soku pomarańczowego
Napełnic shaker lodem. Dodać wszystkie składniki, wstrząsnąć i przecedzić do szklanki napełnionej lodem.
20ml galliano
20 ml brandy
20ml soku pomarańczowego
20ml białka
Drobno pokruszony lód
Kandyzowana skórka pomarańczowa
Wszystkie składniki miksować w mikserze, zastana silnie schłodzone. Następnie przelać do schłodzonego kieliszka do koktajli i przybrać paskiem kandyzowanej skorki pomarańczowej.
20ml wódki
20ml likieru kawowego
20ml brandy
W shakerze wymieszać wszystkie składniki.
30 ml brandy
30 ml curaçao
15 ml soku z limonki
1/2 łyżeczki syropu cukrowego
Wszystkie składniki wraz z lodem wrzucić do shaker’a. Wstrząsnąć i przecedzić do schłodzonego kieliszka.
60 ml brandy
60 ml kremu kakaowego
1 gałka lodów
Połączyć składniki w mikserze i dobrze zmiksować - przelać do szklanki, jest lepsze jeśli częściowo zamarznięte.
20ml likieru kawowego (dół)
20ml brandy morelowa (środek)
20ml Ouzo (góra)
Składniki nalewać do szklanki za pomocą odwróconej łyżeczki.
40ml Brandy
20ml likieru kawowego
20ml Cointreau
Śmietanka
Kilka kostek lodu
Składniki wymieszać, dopełnić mlekiem lub śmietanką, wstrząsać w shakerze.
15 ml bourbon whiskey
15 ml cherry brandy
15 ml curaçao triple sec
15 ml wódki
Ponadto: kawałek skórki pomarańczowej
Wszystkie składniki wraz z kostkami lodu umieścić w szklanicy barmańskiej i zamieszać. Następnie przelać do kieliszka koktajlowego. Aromatyzować skórką pomarańczową i włożyć ja do napoju.